DUTCH IMPERIAL

Dutch_imperial_oester Dutch_imperial Zeeuwse_oester_categorie
Dutch_imperial_oester Dutch_imperial Zeeuwse_oester_categorie

Details

TYPE: Platte oester (Ostrea edulis)

KWEEKGEBIED
De Grevelingen staat bekend als het grootste zoutwatermeer van Europa. Sinds 2003 is het een “Natura 2000”-gebied en wordt het beschermd door de Nederlandse overheid. De Oosterschelde is een Nationaal park en staat in directe verbinding met de Noordzee. De strenge controle en eisen voor deze gebieden maken het tot enkele van Europa’s schoonste en meest voedselrijke broedgebieden.

KWEEKMETHODE
Bodemcultuur. De Dutch Imperial oester houdt van rust, kan niet tegen vorst en wordt daarom gekweekt op percelen die niet droogvallen.

SMAAK
Unieke complexe smaak voor de echte oesterliefhebber en kenner; romig en krachtig, met een lange nasmaak.

DUTCH IMPERIAL

€ 16,50
By Oesterij

Size Guide Oysters

Platte oester

Relatie tussen leeftijd en maat

Hoe groter de oester hoe ouder de oester. Het formaat en smaak van de oester kan afhankelijk zijn van de kweekmethode, het soort oester en het kweekgebied.

De bekende Zeeuwse platte oester is te herkennen aan zijn ronde platte vorm. De kweek van de Dutch Imperial Oysters vraagt veel aandacht en zorgvuldigheid van de kweker en de oester is pas na 3 tot 6 jaar consumptiegeschikt. Het Dutch Imperial merk is een selectie van de beste platte oesters van onze kweekgronden in de Nederlandse wateren. Na zorgvuldige selectie, sortering en controle wordt deze verkocht aan echte liefhebbers en gerenommeerde hotels en restaurants overal ter wereld.

De Dutch Imperial staat bekend om zijn stabiele kwaliteit en strenge selectie.

Voor de kweek van de Dutch Imperial oesters heeft de Oesterij de beschikking over 150 hectare oesterkweekgronden in het Grevelingenmeer en de Oosterschelde.