HUITRES A VOLANT

huitres_Volant_Frans_oester
huitres_Volant_Frans_oester

Details

TYPE: Creuse (Crassostrea gigas)

KWEEKGEBIED: Frankrijk. De oester kan in verschillende gebieden in Frankrijk worden gekweekt maar dient minimaal 2 maanden te hebben doorgebracht in de bekende 'claires' om een Special de Claire te mogen heten.

KWEEKMETHODE: Tafelcultuur, voornamelijk in zakken op oestertafels op één meter boven de zeebodem.

SMAAK: De oester is vol van vlees en romig van smaak.

HUITRES A VOLANT

By Oesterij

Size Guide

Creuse III Oester

(Standaard afmeting)

De Creuse III oester wordt gebruikt voor een oester van bescheiden formaat. Deze is ideaal als aperitief om rauw te eten.

Maat III 65-85 gr

Creuse I Oester

(Big size)

Een geweldige manier om deze oesters te eten is gegrild of van de BBQ. Door zijn afmeting en visgewicht, is deze oester ideaal om een warme bereiding aan te geven!

Maat I 120-150 gr

Creuse oester

Relatie tussen leeftijd en maat

Hoe groter de oester hoe ouder de oester. De Dutch Imperial (platte oester) is uitermate geschikt om rauw te eten evenals de Creuse III oester. Wilt u een warme bereiding geven aan oesters (BBQ, gratineren of stomen?) Dan adviseren wij u om Creuse I oesters te nemen!

Huîtres à Volant is een speciale selectie van de in Frankrijk gekweekte Special de Claires, deze gekende Franse oestersoort heeft zijn laatste ‘affinage’ (rijpingsproces) doorgebracht in de claires. Deze oester blijft langer in de claires liggen dan de meeste van haar voorgangers, namelijk 2 tot 6 maanden met een maximale dichtheid van 10 oesters per vierkante meter. Zo krijgt hij de kenmerkende ronding en diepte.

Een diepere holte in de schaal geeft een grotere hoeveelheid vlees. Door de affinage in de claires zijn de oesters sterker en iets zoeter van smaak. Bij het proeven onderscheidt de Special de Claire zich van de Fine de Claire door de stevigere textuur van het vlees, het volume in de mond en een opmerkelijke balans van zoet en zout.

Deze oester is geselecteerd door World of Oysters. World of Oysters heeft dagelijks contact met een geselecteerde groep gepassioneerde kwekers die deze soort oesters kweken.