JUIZETTE LA REVEUSE

Details

TYPE: Creuse (Crassostrea gigas)

KWEEKGEBIED
Frankrijk. De oester kan ik verschillende gebieden in Frankrijk worden gekweekt maar moet minimaal 28 dagen hebben doorgebracht in de bekende 'Claires' om een Fine de Claire te mogen heten.
 

KWEEKMETHODE
Tafelcultuur, voornamelijk in zakken op oestertafels op één meter boven de zeebodem.

SMAAK
De oester heeft een zachte ziltige smaak

JUIZETTE LA REVEUSE

By Oesterij

Size Guide

Creuse III Oester

(Standaard afmeting)

De Creuse III oester wordt gebruikt voor een oester van bescheiden formaat. Deze is ideaal als aperitief om rauw te eten.

Maat III 65-85 gr

Creuse I Oester

(Big size)

Een geweldige manier om deze oesters te eten is gegrild of van de BBQ. Door zijn afmeting en visgewicht, is deze oester ideaal om een warme bereiding aan te geven!

Maat I 120-150 gr

Creuse oester

Relatie tussen leeftijd en maat

Hoe groter de oester hoe ouder de oester. De Dutch Imperial (platte oester) is uitermate geschikt om rauw te eten evenals de Creuse III oester. Wilt u een warme bereiding geven aan oesters (BBQ, gratineren of stomen?) Dan adviseren wij u om Creuse I oesters te nemen!

Deze oesters waren al in trek onder Franse gastronomen in de 17e eeuw. De Fine de Claire is een bekende Franse oester die zijn laatste 'affinage' heeft doorgebracht in de claires. Deze claires, die in open verbinding met de zee staan, zijn afsluitbare ondiepe bassins die in het verleden vooral werden gebruikt voor zoutwinning. Door de affinage in deze claires zijn de oesters sterker en iets zoeter van smaak. De Fines de Claires liggen een tot drie maanden met een maximale dichtheid van 20 oesters per vierkante meter in de claire en hebben een vleespercentage tussen de 6,5 en 10,5%.