SALGADO SPECIAL

Salgado_portugal_oester
Salgado_portugal_oester

Details

TYPE: Creuse (Crassostrea gigas)

KWEEKGEBIED
Portugal - World of Oysters staat in contact met een groep gepassioneerde kwekers en blijft zo op de hoogte van de situatie op de verschillende kweekgronden. We selecteren de beste oesters op dat moment en kunnen hierdoor het hele jaar door een stabiele mooie kwaliteit Salgado aanbieden uit de verschillende kweekgebieden.

KWEEKMETHODE
Tafelcultuur

SMAAK
De oesters hebben een volle romige en zilte smaak.

SALGADO SPECIAL

By Oesterij

Size Guide

Creuse III Oester

(Standaard afmeting)

De Creuse III oester wordt gebruikt voor een oester van bescheiden formaat. Deze is ideaal als aperitief om rauw te eten.

Maat III 65-85 gr

Creuse I Oester

(Big size)

Een geweldige manier om deze oesters te eten is gegrild of van de BBQ. Door zijn afmeting en visgewicht, is deze oester ideaal om een warme bereiding aan te geven!

Maat I 120-150 gr

Creuse oester

Relatie tussen leeftijd en maat

Hoe groter de oester hoe ouder de oester. De Dutch Imperial (platte oester) is uitermate geschikt om rauw te eten evenals de Creuse III oester. Wilt u een warme bereiding geven aan oesters (BBQ, gratineren of stomen?) Dan adviseren wij u om Creuse I oesters te nemen!

Onder het ‘Salgado’ label leveren wij een selectie Creuse oesters van Portugese afkomst. De oesterproductie in Portugal is de laatste jaren gegroeid en hierbij zijn bij verschillende kwekers ook de kweektechnieken geoptimaliseerd. Uit een selectie van deze kwekers hebben we mooie specials geselecteerd met vleespercentages van boven de 10,5%.

Deze oester is geselecteerd door World of Oysters. World of Oysters heeft dagelijks contact met een geselecteerde groep gepassioneerde kwekers die deze soort oesters kweken. Voor meer informatie en prijzen, neem contact met ons op.

SEIZOEN
Deze oester is het hele jaar door leverbaar met een mooi vleespercentage.