Thijs meliefste oesterij logo

THIJS MELIEFSTE

Thijs Meliefste is eigenaar van Restaurant Meliefste* in Wolphaartsdijk. Samen met zijn vrouw Anuschka en hun team staan ze aan de top van de Nederlandse gastronomie!
Hij heeft 1-michellinster en vanuit Gault Millau heeft hij 17,5 punt.

Hij is een enorme ambassadeur van de Zeeuwse producten en zijn inspiratie haalt hij uit de natuur zoals het Veerse meer, de Oosterschelde en de Noordzee. Verschillende malen heeft hij dan ook de Zeeuwse oester in zijn menu zitten. 

oestervandechef - thijsmeliefste - oesterij

BEREIDING

MELIEFSTE OESTERIJ OESTER
Zeeuwse Oesterij speciaal II | Prei | Beurre blanc | Dille | Kaviaar

Deze prachtig zachtgegaarde Zeeuwse Oesterij speciaal II oester is kort gegaard in de stoomoven waarbij er een zachte salade van prei bij geserveerd wordt. Het zoete van de prei, samen met de fluweelzachte smaak van de beurre blanc maakt het een filmend geheel in je mond. Het kruidige van de dille-olie heeft een mooie tegenhangend effect waardoor het een smaaksensatie in je mond is. 

GOED DOEL

MELIEFSTE X OESTERIJ X NATIONAAL MS FONDS 


Het goede doel dat we willen steunen komende periode is het Nationaal MS Fonds. 
Het Nationaal MS Fonds strijdt voor betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS, nu en in de toekomst. Dit gebeurt aan de hand van drie pijlers: onderzoek, voorlichting en coaching. 

Nationaal MS fonds

 


HET PROJECT 'OESTER VAN DE CHEF'

Wil je meer weten over dit project, klik dan hier