FAQFESTIVAL INFORMATIE

Wanneer is het oesterfestival 2024?
Het Oesterfestival vindt plaats ter ere van de start van het seizoen van de Zeeuwse platte oester. Dit jaar is dat op 12,13 &14 Oktober.

Wat is het Oesterfestival?
Het Oesterfestival is een driedaags festival waar er diverse aanbieders zijn van Zeeuwse zaligheden met oesters in de hoofdrol. Alle producten die we aanbieden hebben dus een link met de oester, de Zeeuwse regio of de regionale ondernemer.

Wat zijn de openingstijden van het festival

Zaterdag 12 oktober

11:00-22:00 uur

Zondag 13 oktober

12:00-19:00 uur

Maandag 14 oktober

12:00-18:00 uur

Mag ik zelf eten/drinken meenemen?
We doen er ons uiterste best voor een aanbod te creëren met een ruime keuze aan lekkere eet- en drinkstandjes, Meer informatie over het aanbod delen we in een later stadium. Het zelf meenemen van eten en drinken is niet toegestaan. Met een doktersverklaring is het wel toegestaan om speciaal eten en/of drinken mee te nemen, bijvoorbeeld in verband met een allergie.

Is de Proeverij ook regulier geopend?
Deze is GESLOTEN.

Alcohol & drugsbeleid
Het is voor bezoekers onder de 18 jaar niet toegestaan om alcohol te kopen en/of te drinken. Ook is het niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Bij een overtreding volgt verwijdering van het terrein. Geniet, maar drink met mate. Het is wettelijk verboden om illegale middelen als drugs bij je te hebben of te verhandelen. Ook het gebruik van drugs op het festivalterrein is ten strengste verboden.

Wat zijn de weersvoorspellingen?
We zijn een evenementenorganisatie en helaas geen waarzeggers. We kunnen het dus niet met zekerheid voorspellen.
Het Oesterfestival een openlucht festival dat perfect past bij mooi en zomers weer. Natuurlijk verwachten we de zon en een blauwe lucht maar het blijft Nederland, dus houd de weerberichten goed in de gaten.

Kan ik veilig een oestertje eten, oftewel is er EHBO aanwezig?
Op het terrein bevindt zich een EHBO-posten die je indien nodig kunt raadplegen. Bij medische problemen kun je naar de dichtstbijzijnde EHBO-er of beveiligingsbeambte gaan om het probleem te melden. Zij zullen je op professionele wijze ondersteunen bij het oplossen van het probleem. Ga met gezondheidsklachten direct naar de EHBO post en neem bij aanhoudende klachten na het evenement contact op met je huisarts. Zorg voor elkaar en steek een helpende hand toe als er mensen in de omgeving zijn die hulp nodig hebben. Ook is het bij de EHBO mogelijk om te kolven.

Wat zijn de huisregels?
Belangrijkste regel is om te genieten!
Om er zorg voor te dragen dat iedere bezoeker het leuk heeft bij het Oesterfestival zijn er huisregels opgesteld. Iedere bezoeker dient zich aan deze huisregels te houden. De huisregels staan vermeld op onze website.

Gevonden voorwerpen
Gevonden voorwerpen zullen bij de entree van het festival gelegd worden die daar, op vertoon van o.a. een geldige legitimatie, teruggehaald kunnen worden.

Is het terrein rolstoeltoegankelijk? 
Het terrein is rolstoeltoegankelijk. Echter zijn het ook historische oesterputten waarbij deze al ruim 150 jaar daar aanwezig zijn. Helaas kunnen we dus niet het gehele terrein volledig rolstoelvriendelijk maken, maar er is zeker weten voldoende mogelijkheid om langs te komen.TICKETS

Moet ik kaarten kopen voor het oesterfestival?
Deze editie is er voor het eerst een online kaartverkoop voor toegangstickets voor het Oesterfestival!
Wees er snel bij, er vindt namelijk geen deurverkoop plaats als alle kaarten al verkocht zijn. Wees dus zeker van je zaak en bestel je kaarten alvast van te voren! Bestel je kaarten direct hier: Koop ticket

Je kunt je kaartje printen maar kan hem ook via je mobile device laten scannen op de dag zelf.

(Kinderen tot 12 jaar zijn kosteloos welkom)

Ticketvoorwaarden
Kik hier om naar de ticketvoorwaarden het oesterfestival te gaan.

Ik ben mijn tickets kwijt, wat nu?
Geen paniek, via deze link kan je je verloren ticket terugvinden.
Ook voor andere vragen over tickets kan je terecht bij Eventix

Moet ik een geldige legitimatie meenemen?
Ja, bij het betreden van het festivalterrein kan de beveiliging om je legitimatie vragen om je naam en leeftijd te controleren. Een paspoort, identiteitskaart en rijbewijs worden geaccepteerd als identiteitsbewijs. Let op: een kopie van een identiteitsbewijs is niet geldig. Als er een andere naam op je ticket staat, kan je de toegang tot het festival worden ontzegd.

Is er een minimale leeftijd?
Wij zijn een festival waar de gemiddelde leeftijd van de bezoekers tussen de 25 en 50 jaar ligt. Uiteraard zijn kinderen van harte welkom maar we raden bezoekers wel af om jonge kinderen (onder de 12 jaar) mee te nemen vanwege de grote mensenmassa, zichtlijnen en veiligheid. Voor kinderen onder de 16 jaar is volwassen begeleiding verplicht.

Kan ik het terrein verlaten en weer terugkomen? 
U kunt het terrein verlaten en op een later moment weer terugkomen. U krijgt van ons een zichtbaar herkenningsteken dat u van het festival af bent geweest en weer terug wilt. Let op! Het is niet mogelijk om een kaartje dat al gescand is nogmaals te gebruiken om het festival te betreden.
 MUNTEN

Heb ik munten nodig voor eten en/of drinken?
Tijdens het gehele festival kunt u met munten betalen bij onze partners voor de lekkerste oesters en vele andere smaakvolle gerechten! De munten kunt u halen op diverse punten op het festivalterrein.
 BEREIKBAARHEID

Hoe kan ik het beste het Oesterfestival bereiken?
Check de pagina met praktische info, daar staat het adres van de meest toegankelijke parking. Volg de borden van het festival en we zien u daar!

.

logo_oesterfestival